Nyheter

Vår Dreverhane Grunnesbakkens Atoz har under hösens jaktprov lyckats bra och blivit SJCH bla. gick han den 2a oktober ett jaktprov i Jämtland. Resultatet blev lysande han drev ihop 1a Räv och en 1a Rådjur. Han avslutade sedan året med en Kombi 1a på Hare och Rådjur. En godkänd säsong av Atoz, detta trots ett långt uppehåll pga. att Husse drabbades av problem med Lungorna efter att ha blivi smittad av Covid 19 viruset. Nu hoppas vi på att utställningarna kommer igång så att han kan utmana om att bli SDCH.

Dreverparningar 2021


Info ang nedanstående  parningar uppdateras löpande... 

J, Se JCH Grunnesbakkens Atoz-J, Ekarpsgårdens Yatsi


Är väldigt glädjande att Härkilas kennel valt att använda vår Hane SE JCH Grunnesbakkens Atoz vid en parning med Ekarpsgårdens Yatzi. Tycker att det extra skoj då det är Härkilas kennel som är den indirekta orsaken till att jag började med hundar överhuvudtaget. I samband med att jag tog min jägareexamen i början på 90-talet så tog vår kursledare med oss till Härkilas kennel för ett besök. Där berättade Lennart Davidsson med stor entusiasm om sitt avelsarbete och sina hundar och jag blev väldigt intresserad av rasen.  Skaffade den första 1994 tror jag det var och sedan dess har det blivi  några stycken. Yatzi är i mitt tycke en riktigt vacker tik som även jagar mycket bra. Hon har b.l.a kvalificerat sig till årets wästgötakamp. Yatzi har börjat löpa och parning kommer att ske under vecka 12.

J, Se JCH Grunnesbakkens Atoz-J, Se UCH Hallstaforsens Izza 


Detta är en parning vi med mycket spänning ser fram emot. Räcker med att läsa båda hundarnas respektive stamtavla för inse detta. Vi tror på valpar med mycket bra exteriör stor jaktlust, tätt skall och samarbete. Parningen omkring månadsskiftet mars-april 2021. Izza har börjat löpa och parning kommer att ske under v11.


Copyright © Alla rättigheter förbehållna